Wedstrijden

Wedstrijden

Wij vinden het belangrijk dat onze jeugdleden aan wedstrijden meedoen. Tijdens de trainingen werken we toe naar verbetering van techniek, snelheid en vaardigheden. Deelname aan de wedstrijden is stimulerend, maar heeft daarnaast een belangrijke functie in de ontwikkeling. Het geeft binding tussen onze kinderen, het is spannend en vooral erg gezellig! Ook voor de ouders is zo’n dagje atletiekwedstrijd vaak erg leuk om mee te maken. Wij vinden het erg belangrijk dat de ouders bij de sport betrokken zijn en hun kinderen begeleiden bij de wedstrijden. We streven er naar om altijd iemand van de club aanwezig te laten zijn om de algemene leiding te nemen bij de wedstrijden.

De kalender met wedstrijden en andere evenementen voor de jeugd van AV Feniks staat op onze website. Hieronder leest u meer informatie over de competities en losse wedstrijden waar we aan deelnemen.

Deelname aan de competities wordt door AV Feniks betaald. De losse wedstrijden zijn voor eigen rekening. Na aanmelding van deelname krijgt u een bevestiging van inschrijving van het wedstrijdsecretariaat. Zodra bekend zal het wedstrijdsecretariaat ook het dagschema (chronoloog) van de wedstrijd aan u toesturen. Het is daarbij van belang dat u bij aanmelding een mailadres opgeeft.

Als uw kind niet mee kan doen, stuurt u zo snel mogelijk een mail terug. Er moet een erg goede reden zijn om niet aan de wedstrijden mee te doen, onze trainers rekenen op uw kind en ook de andere kinderen worden gedupeerd als uw kind niet meedoet! Bij afwezigheid zonder afmelding worden de wedstrijdkosten bij u in rekening gebracht. Deze zijn rond 7 euro per wedstrijd.

Wat neem je mee naar de wedstrijd

  • Wedstrijdkleding (verplicht bij elke wedstrijd): Feniks-shirt/topje zwarte broek en loopschoenen (evt. spikes).
  • Op tijd aanwezig zijn. (Regel vervoer bij iemand anders op de club als je dat niet hebt).
  • Neem voldoende eten en drinken mee.
  • Blijf tijdens elke wedstrijd sportief.
  • Bij een andere club zijn we te gast ruim dus alles netjes op.
  • Geen sieraden, mobiele telefoon of veel geld mee.
  • Denk aan regenkleding en extra droge kleding.

—————————————————————–

Als uw kind aan wedstrijden mee gaat doen, dient er bij voorkeur ook een ouder/begeleider aanwezig te zijn. Er wordt naar gestreefd om uw kind zoveel mogelijk in een team aan de wedstrijden mee te laten doen. Per jaar doet de vereniging in ieder geval mee aan de voorjaarscompetiitie (pupillen en junioren) en in het herfst/winter-seizoen aan de crosscompetittie. U kunt de data van de voorjaarscompetitie en crosscompetitie op de website terugvinden. Een aantal weken voor deze competities kunt u uw kind aanmelden voor deelname aan de wedstrijden. Deze competities die centraal worden georganiseerd en ingeschreven, worden door de verenging betaald. Wel wordt van u verwacht dat er tijdig wordt afgezegd als uw kind niet aanwezig is! Tijdens deze wedstrijden is altijd een trainer van de AV Feniks aanwezig als begeleider.

Competities

voorjaarscompetitie

AV Feniks heeft zich aangesloten bij de voorjaarscompetitie voor pupillen (meerkamp) en de voorjaarscompetitie voor junioren (deelname per onderdeel, maar wel als team)

De competitie bestaat uit 3 wedstrijden en na goede resultaten als team of individueel bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de regiofinale.

Tijdens deze wedstrijden wordt door de pupillen een meerkamp afgewerkt. Deze meerkamp bestaat uit een sprint (40 of 60 m), een middenlange afstand (600 of 1000 m), een springonderdeel (ver- of hoogspringen) en een werponderdeel (balwerpen of kogelstoten).

Bij de juniorencompetitie wordt door de trainer een ploeg-opstelling gemaakt. Elke junior mag maximaal aan twee onderdelen (excl. de estafette) deelnemen.

In seizoen 2012 hebben bij de pupillen 2 teams en 3 individuele atleten fantastische resultaten behaald tijdens de regiofinale van deze competitie die werd gehouden in Castricum.

Voor meer informatie over deze competitie kunt u kijken op de website www.tigch.nl of www.atletiekunie.nl

crosscompetitie

In het herfst/winter-seizoen doen we al sinds jaar en dag mee met de crosscompetitie. Hierbij lopen alle groepen van minipupillen t/m A-junioren een middenlange afstand op een afwisselende ondergrond. Deze races zijn dus niet geheel op een atletiekbaan, maar gaan door het bos, over een weiland, o.i.d. Soms vinden de wedstrijden plaats onder barre omstandigheden, maar er is na afloop van de cross altijd weer dat tevreden gevoel van (individueel) succes.

Deze competitie bestaat uit 3 wedstrijden en na goede resultaten als team of individueel is plaatsing voor de regiofinale mogelijk. In herfst/winterseizoen 2011-2012 hebben 5 atleten van AV Feniks deze finale mogen meedoen.

Junioren/pupillen 17-11-12 Crosscompetitie AKU Uithoorn gratis
Junioren/pupillen 12-01-13 Crosscompetitie AV Tempo Bussum gratis
Junioren/pupillen 09-02-13 Crosscompetitie AAC Amsterdam gratis
Junioren/pupillen 09-03-13 Cross finale AV Castricum Castricum gratis

Voor meer informatie over de crosscompetitie kunt u de stie www.tigch.nl raadplegen.

Inschrijven voor de tweede en derde crosswedstrijd op 12 januari en/of 9 februari 2013 kan nu via deze link.

Onze vereniging streeft ernaar om teams te formeren die meedoen aan de pupillen- en juniorencompetitie; het leukst is dat in teamverband. Wel is het nodig dat er door de ouders van de kinderen die mee gaan doen aan de competitie, begeleiding wordt gedaan. Om ouders op de hoogte te brengen wat zij moeten weten om hun kind(eren) goed te kunnen begeleiden tijdens de wedstrijden, zal er per atletiekonderdeel instructie worden gegeven. Per team is minstens één (volwassen) persoon verantwoordelijk voor de gang van zaken bij de wedstrijden. Indien een kind niet in een team maar individueel gaat meedoen met de competitie, zal zijn of haar ouder(s)/voogd verantwoordelijk zijn voor de begeleiding.

Losse wedstrijden

De vereniging doet enkele malen per jaar mee aan een aantal wedstrijden die door verenigingen in de regio worden georganiseerd. Dit kunnen meerkampen zijn, clubkampioenschappen, estafettekampioenschappen, enz.

We brengen u via de website en tijdens de trainingen op de hoogte van een aantal wedstrijden die wij willen bezoeken. Deelname is vrijwillig, de kosten zijn voor eigen rekening. 

Bij onvoldoende interesse doen we niet mee als vereniging, maar kunt u uw kind natuurlijk altijd op eigen initiatief aan de wedstrijd laten deelnemen. Dan is er niet persé een trainer van de club aanwezig bij de wedstrijd.

Let op: deelname aan deze wedstrijden is niet gratis. En het is ook niet altijd mogelijk om trainers aanwezig te laten zijn. De trainingen op onze atletiekbaan gaan namelijk gewoon door.

In overleg met de trainers hebben we wedstrijden uitgezocht, zie het wedstrijdschema/jaarplanning.

Inschrijven voor deze wedstrijden kan tot een uiterste datum. Deze deadlines staan in het overzicht onder wedstrijdschema/jaarplanning. Inschrijving geschiedt via mailadres [email protected]. Geef in je mail op voor welke wedstrijd je wilt inschrijven, je naam, je geboortejaar en je KNAU-nummer. Over de betaling krijg je bericht van Marjanne Meinsma, wedstrijdsecretariaat AV Feniks.

Atletiek?

  • Atletiek: ‘moeder van alle sporten’

  • Atletiek is afwisselend

  • Atletiek kun je in teamverband doen, maar je eigen prestatie wordt beloond

Atletiekwedstrijden zijn gezellige en sportieve evenementen Wij stellen het zeer op prijs als ouders/verzorgers van onze jeugdleden zich sterk bij de vereniging betrokken voelen, door actief te worden als jurylid of anderszins hulp te verlenen bij wedstrijden en/of activiteiten. Voor vervoer naar wedstrijden wordt een beroep gedaan op de ouders. Bij wedstrijden met een gezamenlijke inschrijving gaat altijd een trainer of ploegleider mee. Enthousiaste toeschouwers zijn altijd welkom. Wij stellen het op prijs als u uw kinderen stimuleert om aan wedstrijden deel te nemen. Atletiek is een prestatie gerichte sport, maar plezier in de sport en lichaamsbeweging staat bij ons voorop. Help uw kind te genieten van zijn/ haar eigen ontwikkeling en leer hem/haar ook dat te waarderen bij andere kinderen. En bovenal: zorg dat uw kind er plezier in blijft houden!